top of page

Первинний економічний досвід - необхідна умова й результат економічної соціалізації та виховання діт



Безліч економічної інформації оточує дитину з самого раннього віку: разом з батьками малюк здійснює покупки, приймає участь у веденні домашнього господарства, дивиться та слухає рекламні ролики. Життя незупинне й вимагає від дошкільників певних економічних знань. І отримують ці знання діти як вдома, так і в закладах дошкільної освіти під час проведення певних занять чи ігор. Адже саме через гру малята освоюють та пізнають навколишній світ. Гра краще будь яких правил та настанов може підготувати їх до життя в майбутньому.

У Миролюбівському ЗДО "Капітошка" відбувся семінар вихователів старших груп з проблеми "Розвиток економічної компетентності як запорука економічної соціалізації дітей старшого дошкільного віку".

В ході семінару мова йшла про первинний економічний досвід дітей як необхідну умову виховання старших дошкільників. Було проведено диспут "Чи важливе економічне виховання в сім'ї та дитсадку?", переглянуто та обговорено виставку методичних та дидактичних посібників з даної теми.

Вихователь Мочарко Н.М. провела заняття зі старшими дошкільниками на тему "Маленькі таємниці великої економіки: лабіринт удачі", під час якого ознайомила дітей з такими економічними поняттями як "гроші" та "ціна", формувала вміння співвідносити товар з певною кількістю грошей, активізувала дитячий словник щодо вживання слів "шкільні речі, ціна, товар, гроші, гривня".

Під час заняття дошкільники допомагали віднайти скарб Гному-Економу. Виконуючи його завдання, діти проявляли творчу ініціативу, мислення, інтелект, самостійність. У них виховувався інтерес до світу економіки.

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Тегов пока нет.
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page