top of page

Інноваційні технології на допомогу вихователю


12 жовтня 2017 року в Лозуватському ДНЗ «Калинка» відбувся семінар-практикум вихователів старших груп на тему: «Розвиток логіко-математичних здібностей дошкільників засобами інноваційних технологій». Учасники семінару переглянули відкрите інтегроване заняття «Подорож Країною Математики», під час якого вихователь Глушко Ніна Олексіївна разом з хлопчиком Геометриком і його друзями запросила своїх вихованців у цікаву подорож до Країни Геометрії. Виконуючи цікаві математичні завдання від казкових героїв, долаючи різні перешкоди, набуваючи знання, діти впевнено дісталися до Країни Геометрії, де були щедро винагороджені солодощами від її мешканців.

Методист відділу освіти Шведенко Людмила Олександрівна ознайомила присутніх з новинками інноваційних технологій, зокрема:

- Розвивальні ігри В.В. Воскобовича

- Кольорові палички Кьюізенера

- Логічні блоки Д’єнеша.

- Інтелектуальні ігри Нікітіних

- Ейдетика для малят та ін.

Методист навела приклади використання цих методик для розвитку математичних і творчих здібностей.

В ході педагогічного асорті по обміну досвідом «А я роблю це так…» керівник методоб’єднання Заєць Людмила Миколаївна поділилась із колегами математичними знахідками

Багато уваги було приділено розвивальним іграм. Серед них одна із нескладних ігор – «Танграм» та математичний планшет «Геометрик».

1) «Танграм» - це головоломка із квадрата, розрізаного на 7 частин спеціальним чином: 2 великих, один середній і 2 маленьких трикутники, квадрат і паралелограм. Цю гру називають «Головоломкою із картону», «Геометричним конструктором».

Завдання головоломки: створити задану форму на підставі лише образу (силуету) з використанням всіх семи фігур.

Умова: Всі фігури повинні бути використані, при цьому вони не повинні накладатися одна на одну. Це одна з найбільш популярних головоломок у світі.


2) Математичний планшет «Геометрик» простий у використанні і багатофункціональний. За допомогою дощечки з кнопочками і резиночками дитина може самостійно створювати малюнки, фантазувати, творити, конструювати.

Унікальна методика малювання резиночками дає дитині можливість відчути пальцями форму математичних фігур, вчить орієнтуватися на площині, працювати по запропонованій схемі або створювати самостійно. Гра сприяє розвитку логіки, дрібної моторики, допомагає вивчити математичні фігури, вільно орієнтуватися на площині, комбінувати.

Більшість розвивальних ігор не вичерпуються запропонованими завданнями, а дозволяють дітям, педагогам, батькам складати нові варіанти завдань, придумувати нові розвивальні ігри, тобто займатися творчою діяльністю більш високого рівня.

Присутні на семінарі вихователі самі із задоволенням попрацювали на математичному планшеті та створили ряд фігур, використовуючи головоломку «Танграм». Такий майстер-клас переконав педагогів у тому, що саме ці та інші технології слід використовувати у своїй роботі з дітьми, щоб зробити заняття для малюків цікавими та захоплюючими, здатними розвивати їх логічне мислення.






логічне мислення. дітьми, щоб зробити заняття для малюків цікавими та захоплюючими, здатними розвивати їх логічне мислення.


Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Тегов пока нет.
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page