top of page

Педагогічна практика слухачів курсів підвищення кваліфікації



22 лютого на базі Мар`янівської ЗШ І-ІІІ ст. проведено педагогічну практику слухачів курсів підвищення кваліфікації завідувачів (директорів), методистів методичних кабінетів (центрів) органів управління освітою районних державних адміністрацій, міських рад, об’єднаних територіальних громад з проблеми «Удосконалення професійної компетентності педагогічних працівників у системі неперервної освіти засобами інформаційно-освітнього простору регіону».

 

Мета педагогічної практики ознайомити слухачів курсів із досвідом науково-методичної діяльності методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Маловисківської райдержадміністрації щодо формування конкурентоспроможного педагога в умовах функціонування інформаційного простору методичного кабінету; стимулювати розвиток творчої ініціативи, потреби у професійному вдосконаленні та педагогічній майстерності педагога.

У ході роботи методичний кабінет відділу освіти, молоді та спорту презентував роботу з даної проблеми. Завідувач районного методичного кабінету Кислякова В.Ф. розпочала свій виступ з утвердження принципів нової ролі освіти як стратегічної основи надання якісних освітніх послуг та ключових аспектів удосконалення професійної компетентності вчителя в умовах реформування галузі освіти. Зацікавили присутніх презентації методистів РМК Шведенко Л.О. щодо віртуальних форм роботи як одних із елементів безперервної освіти педагогів та Подручної С.М. з проблеми: «Формування компетентної творчої особистості організатора виховної роботи в умовах створення інформаційного освітнього простору».

Досвідом роботи щодо ролі методиста у формуванні та розвитку інформаційно-освітнього простору ділилась Романич Н.В. Про використання Інтернет-простору в організації краєзнавчої діяльності педагогів говорила Паливода О.Л. Заслужений вчитель України, вчитель математики Руденко В.О. презентувала роботу Авторської майстерні вчителів, організацію проведення фізико-математичного марафону та інтелектуального веб-квесту для знавців математики і фізики. Запам’ятався колегам і практикум з використання сучасних сервісів, який провела керівник районного методичного об’єднання вчителів української мови та літератури Луньова Н.В. На завершення роботи педагог-організатор Оникіївської ЗШ І-ІІІ ст. Безверха Л.В. провела з колегами ділову гру «Професійне зростання педагога: інноваційний підхід».

У роботі брали участь і колеги Новоархангельського методичного кабінету, які ділилися також досвідом роботи з даної проблеми.

При підведенні підсумків методист обласного навчально-методичного центу освітнього менеджменту та координації діяльності методичних служб КЗ «КОІППО» імені Василя Сухомлинського Кірішко Л.М. звернула увагу на достатнє розкриття даної проблеми у районі, широкий спектр використання та впровадження інформаційно-освітнього простору.

Відділ освіти, молоді та спорту, методичний кабінет відділу дякують адміністрації закладу (директор Руденко О.А.) за організацію проведення заходу.


Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Тегов пока нет.
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page